Op mijn dak?

Het kan enige verwondering wekken, maar ook België met ons wisselvallige weertje en gemiddeld slechts 1555 uren zonneschijn per jaar, is uitermate geschikt om een goed rendement uit zonne–energie te halen. Zonne–energiesystemen functioneren ook bij bewolkt weer ! Ze brengen het meest op indien ze naar het zuiden gericht staan, maar een oriëntatie tussen oost en west kan best ook.

Nagenoeg alle gebouwen zijn geschikt voor fotovoltaïsche systemen : vrijstaande huizen en flatgebouwen, commerciële, industriële en agrarische gebouwen. Of u een schuin of plat dak hebt, zonnepanelen zijn mooi te integreren in elk daktype. Er zijn ook uitvoeringen beschikbaar voor grondmontage en zelfs vertikale montage op gevels is mogelijk.

Vroeger waren er zowel de regionale als gemeentelijke premies, onder meer via het systeem van groenestroom–certifikaten (GSC). Daarnaast kon je het jaar na de aanschaf tevens een fiscaal voordeel aanvragen. Vandaag zijn panelen stukken goedkoper en dus zijn deze maatregelen niet meer nodig. Dankzij de permanente besparingen is uw investering een gegarandeerd succes... zowel voor het milieu als voor uw geldbeugel. De gemiddelde terugverdientijd varieert tussen 4 en 7 jaar.